Ökológiai (bio) módszerek terjesztése

Meggyőződésünk, hogy az ökológiai módszerek alkalmazásával magát a méhészkedést is magasabb szintre lehet emelni, ha nem is sikerül biomézet előállítani, akkor is hangsúlyozni szükséges magát a méhekhez, azok környezetéhez való kíméletes hozzáállást. Kártevők, kórokozók ellen mindig is kellett védekezni, csak nem mindegy, hogy milyen módszerekkel. Nem egyszerű feladat.

Terjesztjük, hogy az emberek higgyenek a méhészeti termékek egészségmegőrző szerepében, de ehhez a felpörgetett életükön is szükséges változtatni. A környezettudatos, minden-mindennel összefüggő gondolkodásmód segít megismerni az ökológiai rendszerek működését. Ezek bemutatásához tervezzük felújítani a Tisza-folyó partján található kis nádtetős tanyánkat, amit öko (paraszt) portaként szeretnénk használni. Fontosnak tartjuk a szemléletformálást a fenntartható gazdálkodást, amit már 25 éve is emlegettek tanáraim, de sok helyre még azóta sem értek el azok a szavak.

Ha a fenti célok közül a weboldal hatására akár már egy is megvalósul, vagy gondolatébresztőként elindít egy pozitív folyamatot, akkor már volt értelme a több év alatt elkészített fotókat előkeresni.